Leerhuizen en kringen

Bijbelleesclub

Eén keer per maand een ochtend of avond samen rond de Bijbel.

👥 ds. Praamsma.

Huiskring “Groeien in geloof”

Ben je geïnteresseerd in Bijbelse thema’s en wil je daarover graag met anderen van gedachten wisselen? Kom dan eens kijken op onze huiskring “Groeien in Geloof”, die openstaat voor iedereen. Eens in de vier weken komen we bij elkaar bij een van de kringleden thuis. Je bent van harte welkom!
👥 Jan Messchendorp.

Leerhuis

Samen rond de open Bijbel, in gesprek met elkaar, geïnspireerd door een eeuwenlange traditie, maar midden in het leven en met een open oog naar de toekomst: dat is hoe we in het Leerhuis elke keer weer nieuwe ontdekkingen doen. De leiding is in handen van één van de predikanten, maar ook de inbreng van de deelnemers wordt zeer op prijs gesteld. In het Leerhuis gaan we lastige vragen niet uit de weg, maar we proberen toch vooral te ontdekken hoe de Bijbelse verhalen ons kunnen troosten en inspireren. We komen bij elkaar op zes woensdagochtenden, van 10.00 tot 12.00 uur, in de regel in de Voorkamer van het Damkerkcomplex.

👥 ds. Frits Praamsma.

Leerhuis-mini

De stof van het Leerhuis (zie hierboven) wordt in mei/juni nogmaals aangeboden, maar dan in gecomprimeerde vorm op een drietal avonden, zodat ook belang­stellenden die overdag niet kunnen de gelegenheid hebben hiervan kennis te nemen.
👥 ds. Frits Praamsma.

Catechese

Gemeenteleden – jong of oud – die graag catechese (geloofsonderricht) ontvangen of wellicht belijdenis willen doen, kunnen zich in verbinding stellen met

👥 ds. Praamsma, ds. van Veen of de jeugdouderling.

16 plus kring “Geloven (n)iets voor jou?”

Je bent op een leeftijd gekomen dat je jezelf steeds meer vragen gaat stellen: Wie ben ik? Waar sta ik in het leven? Welke kant wil ik uit? Speelt ‘geloven’ daarin een rol voor mij? Of juist niet? Maar wat is ‘geloven’ dan? Als je over dit soort vragen eens wat dieper door wil praten met leeftijdsgenoten die ook met deze dingen bezig zijn, ben je van harte welkom op de kring.

👥 ds. Frits Praamsma.

Op verkenning …

Een boeiende kring voor iedereen die meer wil weten van Bijbel en kerk, God en geloof. We volgen geen strak programma, maar gaan kriskras op verkenning, steeds naar aanleiding van de vragen van de deelnemers. En daarbij geldt: in deze kring is geen vraag te gek! De kring staat open voor iedere geïnteresseerde, van actief en belijdend lid tot en met nieuwsgierige buitenstaander. We komen samen in huiselijke setting, als regel eens in de twee à drie weken op dinsdag of donderdagavond. De kring is nog klein, er is dus nog alle ruimte voor nieuwe deelnemers en deze zijn van harte welkom! Of kom gewoon eens vrijblijvend een avondje meemaken en proef de sfeer.
👥 ds. Frits Praamsma.