Samen eten

Samen Aan Tafel

Vanaf september tot aan mei zet de Samen Aan Tafel kookgroep een passende en voedzame maaltijd op tafel. Aanschuiven kan eens in de zes weken, op vrijdag, vanaf half zes in de Vonkzaal. Iedereen is welkom, maar de capaciteit is beperkt tot ongeveer vijftig personen. Data en informatie worden gecommuniceerd via het Deurschrift en het Kerkvenster.

Opgeven kan via
👥 Jenny Brands, Bertha Naaijer of Janny Pietersen
✉︎ satkookgroep@pknhoogezandsappemeer.nl

Kerstfeest Damkerk

Op een middag rond Kerst vindt er in de Damkerk een kerstfeest plaats. Er is een inhoudelijk deel, er wordt gezongen, en er wordt veel onderling contact gemaakt. Om de fysieke mens niet te vergeten, wordt de middag afgesloten met een uitgebreide broodmaaltijd.

Iedereen is welkom om zich aan te melden voor deze kersttraditie die al meer dan 45 jaar teruggaat. Informatie over de bijeenkomst wordt te zijner tijd via het Kerkvenster verspreid.

👥 Wilma Horlings
✉︎ hwhorlings@ziggo.nl

 

Contactmiddag 70-plussers

Jaarlijks wordt voor de mensen van zeventig jaar en ouder een gezellige middag georganiseerd. Deze middag wordt afgesloten met een heerlijke broodmaaltijd. De datum wordt vermeld in het Deurschrift en het Kerkvenster.

👥 Trijnie Laning en Ina Kooi

 

Bijbels culinair koken

Veel activiteiten stoppen in de zomer. Maar in de zomer willen we graag – voor wie dat leuk vindt – een aantal bijeenkomsten organiseren waarin we gaan koken én eten. Niet zomaar koken. Nee, maar Bijbels Culinair. Echt Bijbelse recepten bestaan natuurlijk niet, maar er zijn genoeg recepten (Joodse of uit het Midden-Oosten) met producten erin waardoor je toch iets kan vertellen over de religieuze betekenis. Als voorbereidingsgroep kiezen we een aantal recepten uit die we gaan maken (afhankelijk van het aantal deelnemers). Samen met u gaan we dan aan de slag. U hoeft niet per se goed te kunnen koken om mee te doen. Snij- en schilwerk, roeren in de pan, wassen van groentes of aanmoedigende woorden: ze zijn allemaal nodig.  En dan hopen we dat we met elkaar iets lekkers hebben gemaakt. Want we willen daarna natuurlijk ook smakelijk eten!
Per keer kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen. U begrijpt dat we ook een kleine bijdrage vragen voor de maaltijd: € 5,00 p.p.

Voorbeeldrecepten:

Hooglied-dessert  – Samen eerlijk eten
Zevenkruidenmaal – Samen eerlijk eten
Vegetable Soup – Egyptian food recipes: Shorbet Al Khodar 

Elk jaar worden opnieuw de data gepland.

👥Jolanda Elzinga jolanda-elzinga<at>hotmail.com
👥Jac. van Veen vanveen.vdm@ziggo.nl